Pamtech Finland Oy

Asiakkaamme

HUS Meilahti

Putkipostijärjestelmä on erittäin tärkeä osa logistisia toimintoja koko HUS Meilahden kampuksella. Järjestelmän luotettava toiminta on avainasemassa jopa yli 2000 päivittäisen lähetyksen toimittamiseksi. Toimintavarmuus ja -nopeus korostuvat Verikeskuksen ja Laboratorion tärkeiden ja yleensä kiireellisten toimitusten yhteydessä.

Mittava perusparannus yhdessä uudisrakentamisen kanssa

HUS Meilahdessa on panostettu putkipostijärjestelmän saamiseksi nykyaikaiselle tasolle niin ominaisuuksien kuin toimivuuden osalta. Vuonna 2015 Pamtech aloitti yhteistyön HUSin kanssa, Samalla käynnistyi mittavat perusparannukset vanhan järjestelmän modernisoinniksi sekä luotettavuuden parantamiseksi. Samaan aikaan kun järjestelmä on muutenkin laajentunut on vanhempaa laitearkkitehtuuria korvattu Sumeztbergerin valmistamilla nykyaikaisilla laitteistoilla. Järjestelmän luotettavuus onkin saatu nostettua n. 99%:iin. Viimeisenä perusparannuslistalla on Tornisairaala, joka toteutetaan v. 2019. Tämän jälkeen käytettävyyden odotetaan nousevan entisestään yli 99%:iin.

Lastensairaala liittyi järjestelmään

V. 2018 järjestelmään liittyi myös Uusi Lastensairaala, jossa on Meilahden 4. linja-siirrin. Linjasiirrin toimii putkipostilinjojen keskuksena, jolloin siltä vaaditaan nopeuden lisäksi myös kapasiteettia välittämään sairaalan ruuhkahuiput. Kaikki linjasiirtimet ovat Sumetzbergerin valmistamia, markkinoiden edistyksellisimpiä ns. revolveri -linjasiirtimiä.

Järjestelmän kokoonpanoon kuuluu 4 linjasiirrintä (keskus), putkipostiasemien linjoja 21 kpl, muita yhdys- ja moniajolinjoja 20 kpl, fyysisiä asemia yli 100 kpl ja käyttäjäosoitteita yli 220 kpl. HUSin käytössä on myös Sumetzbergberin patentoimat automaattikapselit. Asema voi avata lähetyskapselin automaattisesti ja purkaa sisällön esim. liuku- tai purkualustalle. Esimerkiksi laboratoriossa, jossa vastaanotetaan runsaasti lähetyksiä, käyttäjän ei tarvitse käsitellä lainkaan itse kapselia vaan voi keskittyä sisältöön.

Sairaalan toiminnot, etenkin näin suurella kampuksella, muuttuvat ja elävät jatkuvasti. Rakennukset pysyvät paikallaan hyvin pitkään mutta niiden sisällä putkipostijärjestelmän tulee muokkautua ja tarvittaessa laajentua toimintojen mukaan. Sumetzbergerin järjestelmät skaalautuvatkin erinomaisesti pienestä kahden aseman järjestelmästä aina mittaviin, useiden satojen asemien kokonaisuuksiin.

Siltasairaalan rakennustyöt ovat jo käynnissä ja sen myötä putkipostijärjestelmäkin jälleen laajenee entisestään.

Oli kyseessä sitten uusi järjestelmä, olemassa olevan laajennus tai vanhan järjestelmän saneeraus, ota yhteyttä, me autamme!

Sivukartta