Putkiposti

Automaattinen purku

Sumetzbergerin kehittämä ja patentoima automaattinen kapseleiden purkuasema on askel kohti täysin automatisoitua laboratorioprosessia.

Sairaaloiden laboratorioissa käsitellään päivittäin satoja tai jopa tuhansia näytteitä, jotka lähetetään sairaalan eri yksiköistä näytteiden vastaanottoon putkipostilla. Laboratorion henkilöstö joutuu tekemään useita manuaalisia toimenpiteitä näytteiden vastaanoton yhteydessä. Laboratorioon saapunut kuljetuskapseli avataan, sisältö tyhjennetään kapselista käsin, kapseli suljetaan ja lähetetään takaisin sen kotiosoitteeseen. Ruuhkatuntien aikana kapseleiden saapuessa jatkuvana virtana erikoistuneen henkilöstön kallista aikaa tuhraantuu tällöin runsaasti ydintoiminnan lisäksi manuaalisiin prosesseihin, jotka olisivat korvattavissa automaatiolla.

Sumetzbergerin automaattinen purkuasema ja erikoiskapselit on vastaus edellä mainittujen prosessien automatisointiin. Lähetyspäässä näytteet asetetaan automaattikapseliin, joka lähetetään laboratorioon. Kapselin saavuttua laboratorion asemalle laite tyhjentää itsenäisesti kapselin sisällön, jolloin näytteet putoavat automaattisesti näyteluiskalle, josta näytteiden kanssa operointia voidaan jatkaa ergonomisesti. Automatisoidussa prosessissa laboratorion henkilöstön ei enää tarvitse olla tekemisissä putkipostikapseleiden kanssa.

Automaatiota voidaan kehittää myös eteenpäin. Lääkejakelu voidaan automatisoida putkipostin kautta ja automaattinen purkuasema voidaan kytkeä suoraan eri valmistajien laboratorioautomatiikkajärjestelmiin.

Muihin markkinoilla tarjolla oleviin ratkaisuihin verrattuna Sumetzbergerin automaattinen purkuasema on erittäin pienikokoinen, kustannustehokas ja turvallinen ratkaisu. Automaattinen purkuasema voidaan integroida esim. laboratorion hylly- tai kaappiratkaisuihin, jolloin ainoa käyttäjälle näkyvä liikkuva osa on lähetetty näyte pudotessaan vastaanottoluiskalle. Automaattisesta purkuasemasta on kehitetty myös moniajoliikenteen mahdollistava malli tilanteisiin, joissa kapasiteetti ja transaktioiden nopeus halutaan viedä äärimmilleen.

Tulevaisuudessa suurten laboratorioiden päivittäiseksi näytteiden käsittelymääräksi arvioidaan jopa 3000-4000 kappaleen määriä. Tämän haasteen selättämiseen eivät pelkät ihmiskädet enää riitä!

Järjestelmät

Automaattinen syöttö ja purku

Moniajolinjat

Peruskomponentit

Linjansiirtotekniikka

Järjestelmän ohjaus

Oli kyseessä sitten uusi järjestelmä, olemassa olevan laajennus tai vanhan järjestelmän saneeraus, ota yhteyttä, me autamme!

Sivukartta